Upcoming Games


Full list
Add a game

Upcoming Events

No events to display

We are not planning any more in-person events until the COVID-19 situation has improved.

Who's Online

Web-site and Forum lagging on Firefox

You are here: Home > Forum > General > Website / Forum > Web-site and Forum lagging on Firefox

Page 1 of 1

Web-site and Forum lagging on Firefox 09/07/2021 at 16:55 #140504
postal
Avatar
4750 posts
I'm running Firefox v90 beta on Windows 10. A problem has arisen today and I'm wondering whether anything has gone belly up on my system. There is a timelag of about 20 to 30 seconds every time I open a new page on the SimSig web-site or Forum. A message "waiting for use.fontawesome.com..." shows at the bottom of the Firefox screen.

The pages open without any lag in other browsers such as Google Chrome or Microsoft Edge (Chrome version) which seems to point the finger at Firefox. Is anyone else seeing a problem or is it just me?

“In life, there is always someone out there, who won’t like you, for whatever reason, don’t let the insecurities in their lives affect yours.” – Rashida Rowe
Last edited: 09/07/2021 at 20:18 by postal
Reason: None given

Log in to reply
Web-site and Forum lagging on Firefox 09/07/2021 at 19:07 #140508
Dick
Avatar
338 posts
Ok for me with Firefox 89.0.2
Log in to reply
Web-site and Forum lagging on Firefox 09/07/2021 at 19:51 #140511
bugsy
Avatar
1208 posts
I'm running Chrome and on nearly every occasion when I click 'latest post' in a Forum subject I get a delay of up to about 15-20 seconds before the post appears. It also happens on the odd occasion when I click on a Forum subject although not very often. The word 'connecting' appears in the bottom left-hand corner of the screen which seems odd as I thought that I was already connected whilst running a sim dynamically.

All this seemed to coincided with changing my anti-virus program so I put it down to that.
I'm going to go back to using my previous anti-virus when this one expires after 12 months and hope that this will cure it.

Everything that you make will be useful - providing it's made of chocolate.
Log in to reply
Web-site and Forum lagging on Firefox 09/07/2021 at 20:07 #140513
HST125Scorton
Avatar
734 posts
No issues here using Google Chrome Version 91.0.4472.124 & Microsoft Edge Version 91.0.864.67 both Windows 10 Pro 21H1 and Windows 11 21H1 Dev Build 10.0.22000.65.
Aaron (AJRO)
Log in to reply
Web-site and Forum lagging on Firefox 09/07/2021 at 20:44 #140514
postal
Avatar
4750 posts
Couple more points:

1) Mantis is not affected; pages are loading straight away
2) Clearing the browser cache (Ctrl + F5) when the page is lagging brings up the page straight away. However, moving to another SimSig page initiates the lagging again.

“In life, there is always someone out there, who won’t like you, for whatever reason, don’t let the insecurities in their lives affect yours.” – Rashida Rowe
Log in to reply
Web-site and Forum lagging on Firefox 10/07/2021 at 08:12 #140518
postal
Avatar
4750 posts
And this morning everything seems to be working OK. The wonders of computer science never cease to amaze me.
“In life, there is always someone out there, who won’t like you, for whatever reason, don’t let the insecurities in their lives affect yours.” – Rashida Rowe
Log in to reply
Web-site and Forum lagging on Firefox 10/07/2021 at 09:08 #140519
JWNoctis
Avatar
51 posts
Wonders of modern CDN, when they go down.

There's a LocalCDN plugin for most common ones including those used by SimSig site, which saves a bit of bandwidth and prevents some potential tracking.

EDIT: And saves one from occasions like this.

Last edited: 10/07/2021 at 09:12 by JWNoctis
Reason: None given

Log in to reply
The following user said thank you: postal
Web-site and Forum lagging on Firefox 10/07/2021 at 09:39 #140520
bugsy
Avatar
1208 posts
See. My brain/memory has just malfunctioned yet again. I did use Chrome. In fact I still do for some things, but I now use Edge for most stuff.
Everything that you make will be useful - providing it's made of chocolate.
Log in to reply