Upcoming Games

Upcoming Events

No events to display

Who's Online

Incorrect platform indication KX

You are here: Home > Forum > Simulations > Released > King's Cross > Incorrect platform indication KX

Page 1 of 1

Incorrect platform indication KX 18/05/2017 at 05:13 #95180
Airvan00
Avatar
71 posts
My statistics were showing I had a number trains using incorrect platforms.
At KX platforms can have added to platform number an F L or R (there is some discussion in another thread as to what they mean)

The timetable I was using (thanks officer dibble) has a number of trains platformed for the F or the R section. After a bit of trial and error, it appears that the F generates an incorrect platform.
I created a little timetable to test this and in the attached timetable 5R03 programmed into 10F will indicate an incorrect platform, the train list shows it to be in 10R (hence the error) A second train (5R11) into 10R will join correctly.
The same result occurs with either the modern or old layout. so there appears to be a problem with the F designator.

SimSig Loader version 4.6.3
Simulation Kings Cross data version 3.4

Post has attachments. Log in to view them.
Log in to reply
Incorrect platform indication KX 18/05/2017 at 15:28 #95186
kaiwhara
Avatar
439 posts
Logged. Mantis 17388 applies.
Sorry guys, I am in the business of making people wait!
Log in to reply
The following user said thank you: Airvan00
Incorrect platform indication KX 18/05/2017 at 15:50 #95188
mark265
Avatar
483 posts
Online
May be I have missed something in cross as I alway thought the the xF part of the platfrom was the platform section nearest the platform signal and the concourse end was xR.


Post has attachments. Log in to view them.
Log in to reply
The following user said thank you: Airvan00
Incorrect platform indication KX 19/05/2017 at 03:16 #95201
Airvan00
Avatar
71 posts
thanks for the info
I re-ran my test reversing the platform designators, so that the first train went to 11R and the second to 11F.
It still produced an error on arrival of the second train.
So it appears that the buffer stops are indeed the R end, however the second train is detected as being at the R end as well, hence the platform error.

Appears easier, to just not to use the suffix.

Log in to reply