Upcoming Games


Full list
Add a game

Upcoming Events

No events to display

We are not planning any more in-person events until the COVID-19 situation has improved.

Who's Online

S608 failed yellow flashing bug

You are here: Home > Forum > Simulations > Released > Peterborough > S608 failed yellow flashing bug

Page 1 of 1

S608 failed yellow flashing bug 15/01/2021 at 17:24 #136432
Dionysusnu
Avatar
172 posts
If S608's yellow aspect fails, but not red, it will flash between red-unlit, along with S612 flashing red-yellow.
https://gyazo.com/7cfed974de05b05d6c5166757838ed9c
Interestingly, this was not reported as an ACOA by any of the 5 trains that passed through during the failure. The route was left on auto to the slow the entire time.

Log in to reply
S608 failed yellow flashing bug 15/01/2021 at 18:00 #136435
y10g9
Avatar
677 posts
I've been able to reproduce this twice now when the Yellow aspect fails.
Have reported to Mantis 32818

Last edited: 15/01/2021 at 18:08 by y10g9
Reason: Adding Mantis Number

Log in to reply
The following user said thank you: Dionysusnu
S608 failed yellow flashing bug 15/01/2021 at 20:43 #136437
Dionysusnu
Avatar
172 posts
is the ACOA not being reported considered the same bug, a separate bug or not a bug at all?
Log in to reply
S608 failed yellow flashing bug 15/01/2021 at 22:08 #136438
y10g9
Avatar
677 posts
As ACOA's work normally for S612, for now it's all under a single ticket of S608 behaving oddly
Log in to reply
S608 failed yellow flashing bug 16/01/2021 at 15:49 #136452
clive
Avatar
2279 posts
This is a curious one. I haven't looked into the ACOA bit, but I can explain the rest.

612 and 608 have special controls on them, which have been verified by a signaller at Peterborough who also observed them happening. These are:
* 612 does not show green when routed towards 608;
* 608 does not clear until the approaching train has reached T0022 (the berth TC for 612) with 612 off;
* 608 does not show green until the approaching train has passed 612.
(These last two are because, apparently, 608 is visible to a train approach 612 and might cause a read-through.)

So the scenario we have is:
(1) Route set from 612, 612 at single yellow (and flashing yellows in rear), 608 red.
(2) Train enters T0022.
(3) 608 clears to single yellow and 612 to double.
(4) 608 fails to light, so the lamp failure logic puts 612 back to red.
(5) 608 drops back to red because 612 has not cleared.
(6) 608 is now lit, so 612 clears to single yellow.
(7) Return to step 3.
Eventually the train passes 612 and 608 can clear to green (alight).

I *suspect* the ACOA issue is because, if I recall correctly, ACOA is checked once per second but aspect controls are checked twice a second. So 612 is always showing yellow when the ACOA is checked. But I'd have to work through this to find out for sure.

Log in to reply
The following user said thank you: Dionysusnu
S608 failed yellow flashing bug 19/01/2021 at 19:48 #136616
Dionysusnu
Avatar
172 posts
I believe the same bug happens at signal 382.
Log in to reply
S608 failed yellow flashing bug 24/01/2021 at 22:49 #136760
clive
Avatar
2279 posts
Dionysusnu in post 136616 said:
I believe the same bug happens at signal 382.
Which bug? Have you made it appear and, if so, how? I can't see any unusual controls in the data.

Log in to reply