Upcoming Games

No games to display

Full list
Add a game

Upcoming Events

Who's Online

Hap, JamesN, MarkC, Northern Line, pedroathome, postal (6 users seen recently)

Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties.

You are here: Home > Forum > Hosting > Hosting General Topics > Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties.

Page 1 of 1

Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 21:44 #115487
CallOfGamers33
Avatar
13 posts
Hi,
I was wondering if someone could link me to a step by step explanation on how to port forward a virgin media hub 3.0 for simsig. I was able to port forward my old BT smart hub just fine, but for some reason the virgin hub doesn't seem to want to work.

The issue seems to be people trying to join the server. I followed this helpful thread linked to me by someone
https://www.simsig.co.uk/Forum/ThreadView/49461

However i'm not sure as to what Ip and port someone should join with.

Thanks in advance.

Joe S
Last edited: 08/02/2019 at 23:00 by CallOfGamers33
Reason: None given

Log in to reply
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 21:46 #115488
MarkC
Avatar
863 posts
Online
CallOfGamers33 in post 115487 said:
Hi,
I was wondering if someone could link me to a step by step explanation on how to port forward a virgin media hub 3.0 for simsig. I was able to port forward my old BT smart hub just fine, but for some reason the virgin hub doesn't seem to want to work.

Thanks in advance.
Try this link

It's not my fault! I was left unsupervised.
Log in to reply
Setting Up Port Forwarding on a VirginMedia V3 Hub 08/02/2019 at 23:02 #115489
CallOfGamers33
Avatar
13 posts
Hi Mark, I have followed every step in your step by step explanation on how to portforward. However when i start the game up, nothing happens, it loads up the sim, but the messages box remains blank. And people can't seem to be able to join. What Ip and port should they be using to join. I assumed it was the "Whats my IP" ip on simsig, with the primary 50505 port but it doesn't seem to work, any ideas? thanks.
Joe S
Last edited: 08/02/2019 at 23:10 by GeoffM
Reason: None given

Log in to reply
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 23:17 #115490
GeoffM
Avatar
4503 posts
Go to https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Under "your external address" it lists your IP address which you give to other people. That's how connections know where to go.

With SimSig running, and running as a server (last page of Start New Simulation), enter 50505 in the Port Number box on the same website as above and click Check. If it says port open then we know the port forwarding is connecting (SimSig will also show a connect and disconnect message). If it says closed then your forwarding isn't working.

SimSig Boss
Log in to reply
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 23:20 #115491
CallOfGamers33
Avatar
13 posts
Thanks for the reply, It says port closed which is why it doesn't seem to be working I assume. I have retried setting up the port forward and saving it as Mark C suggested, to no avail. Any more suggestions or should I just give up lol
Joe S
Log in to reply
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 23:22 #115492
agilchrist
Avatar
208 posts
If you still can't do it and your happy to have somebody connect to your machine using Teamviewer then we could do this for you (but probably tomorrow now)

We are generally on the teamspeak server at weekends so either send a message here or come on to teamspeak tomorrow and we can sort it.

Log in to reply
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 23:24 #115493
CallOfGamers33
Avatar
13 posts
Perfect yeah that's fine. Ill reply to this thread tomorrow. Thanks!
Joe S
Log in to reply
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 08/02/2019 at 23:26 #115494
agilchrist
Avatar
208 posts
I will be around from 10.30 onwards
Log in to reply
The following users said thank you: CallOfGamers33, AndyNTH
Virgin Hub 3.0 Port Forwarding Difficulties. 11/02/2019 at 09:56 #115557
Champs450007
Avatar
50 posts
I'm also having issus with the Virgin Hub 3.0. I've had port forwarding work fine on one before but since getting a replacement router just doesn't seem to work even though i've set the ports up in the same way.

EDIT: Scratch that, got it working. My firewall was blocking the connections to and from.

Last edited: 11/02/2019 at 10:19 by Champs450007
Reason: None given

Log in to reply