Upcoming Games


Full list
Add a game

Upcoming Events

We are not planning any more in-person events until the COVID-19 situation has improved.

I/O 103 error recived after update simsig

You are here: Home > Forum > General > General questions, comments, and issues > I/O 103 error recived after update simsig

Page 1 of 1

I/O 103 error recived after update simsig 12/10/2019 at 21:13 #120969
Tomiexpress
Avatar
19 posts
Hi,
I updated the files with the check update option with loader.
after running, it checks a new simulation, long checks and returns an i/o 103 error .
I removed and reinstalled the loader, however this did not solve the problem.
the files are not in a default location, however, the program has always been running smoothly until the last update.
if anyone knows what this error means, please give me a hint, at the moment I am cut off from simulation.
my system is W7 home edition
best regards
Tomiexpress

Log in to reply
The following user said thank you: Philo
I/O 103 error recived after update simsig 13/10/2019 at 04:05 #120980
GeoffM
Avatar
5242 posts
Does it work okay if you install in the default location?

I/O error 103 appears to be closing of a file that wasn't open, so perhaps a file is not accessible? Read-only, or blocked by a virus scanner, perhaps?

SimSig Boss
Log in to reply
The following users said thank you: Tomiexpress, Philo
I/O 103 error recived after update simsig 13/10/2019 at 14:40 #120986
58050
Avatar
2413 posts
Online
Geoff remember some weeks back I mentioned to you that I'd lost the TT data for 2 projects I'm working on on 2 separate machines. Well on the 1st occasion it happened theis I/O error was exactly what I saw. The egg timer stayed on constantly as he programme never closed down. I had to Ctrl, ALT Delete to finally be able to close it down. When I re-loaded the sim & TT that's when I noticed no ytains appearing & subsequently when I opened the F4 all the date in the timetable had gone except what was written on the 'General' tab.
Log in to reply
I/O 103 error recived after update simsig 13/10/2019 at 17:18 #120997
Tomiexpress
Avatar
19 posts
Reinstall to default location work.
I`m not happy keep programs at"c" partition but for now is ok
Many thanks for help

Log in to reply
I/O 103 error recived after update simsig 11/01/2020 at 11:54 #122827
Philo
Avatar
12 posts
Sorry to bring this issue up again, but I had the same problem.
(And I'm not happy with installation in the default location either).

I migrated from my old computer, where the non default location worked fine.
When comparing the respective SimSig directories I couldn't see any differences.

Geoff's comment suggested a file needed to open in the default directory, but that directory doesn't exist in my new SimSig installation.
So adding the SimSig directory to the Public Documents directory solved the I/O error 103 problem.

And now I find (only) a Simulations.xml at the Public Documents/SimSig location. It seems that the path to this file is hard coded.

Hope this is of any help.

Kind regards,
Philo

Log in to reply
The following user said thank you: Tomiexpress
I/O 103 error recived after update simsig 03/04/2020 at 00:10 #125323
deadly
Avatar
8 posts
I've been having this issue too.

It would be good if we could just select one location to install into for both the software and the data, and also allow a "just me" option on install so you can avoid needing privilege escalation.

Log in to reply