Upcoming Games


Full list
Add a game

Upcoming Events

Train not performing "next" step after joining

You are here: Home > Forum > Simulations > Released > King's Cross > Train not performing "next" step after joining

Page 1 of 1

Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 10:25 #141459
Dionysusnu
Avatar
482 posts
In the attached save, train 5K69 at Welwyn P3, is stuck doing nothing after joining 2V63. It should be turning into train 2K69.
Telling 5K69 to shunt forward makes the train move, then stop at the end of the platform, and correctly start as 2K69. However, this was not obvious, so I only figured out I had to do this after about 10 minutes..

Post has attachments. Log in to view them.
Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 10:41 #141460
Dionysusnu
Avatar
482 posts
Here's a save of another train, 5K73, about to perform a very similar procedure. I'll report whether or not it gets stuck too.
Post has attachments. Log in to view them.
Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 10:47 #141461
Dionysusnu
Avatar
482 posts
Indeed, this train got stuck as well. Save attached.

Also the technical info:
(not sure why it says sim upgrade - i didn't get any version warning and this was reloading a recent save)
(although it's a reloaded save, both trains involved were created after loading the save)
Quote:

OS: Windows 10 Home 64bit
Loader: SimSig Loader version 5.16.1; Sim: Simulation King's Cross; data version 3.9
License:
TT: King's Cross Autumn 2014 v2.0 LU Strike CM 1.0 v0.0.0
TT filename: King's Cross Autumn 2014 v2.0 LU Strike CM 1.0.WTT
TT merged: False
Sim upgrade: True
Loader upgrade: False
Save reloaded: True
NSTORM active at start
NERANEW active at start
NSIMERA active at start
NSCENARIO2 active at start
NKNEBWORTH choice 1
NINCIDENT choice 2
NWELWYN choice 3
NFINSBURY active at start
NFINSBURY choice 4
NPLAT9 choice 5
NGASWORKS choice 6

Post has attachments. Log in to view them.
Last edited: 07/09/2021 at 10:49 by Dionysusnu
Reason: None given

Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 10:52 #141462
Dionysusnu
Avatar
482 posts
On closing the simulation, I got this error

after saying "no" to the save timetable prompt, and all the views closed themselves (including main thing with clock), it created a prompt with that error.

Last edited: 07/09/2021 at 10:53 by Dionysusnu
Reason: None given

Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 11:32 #141463
bill_gensheet
Avatar
976 posts
Ran your save and it does misbehave.
What happens in the F2 window is that 5K73 never arrives at Welwyn GC, still thinks it is at Welwyn CS yet still manages to join up, then becoming 'stopped' - but still as 5K73.
5K73 never puts up an 'Arrived at WGC ...' message
The shunt forward makes 5K73 'arrive' at Welwyn GC and can then proceed.

Extracted the three trains involved and ran stand-alone and the join works fine when just let run, and 2V67 arriving first as per your save.
5K73 DOES now put up an 'Arrived at WGC ...' message
Save attached prior to arrivals at Welwyn GC.

Does my save misbehave for you ?
Was something else going on, such as a timetable edit to upset 5K73 prior to the save ?

As the trains do work this may not be relevant, but 2V67 is using the default stop at Welwyn GC and although I can see it stops at 155m/221m of platform that is only just enough for a 60m train to join. I would normally put an FX80 stop in for such a join.

Post has attachments. Log in to view them.
Last edited: 07/09/2021 at 12:12 by bill_gensheet
Reason: clarification as italics

Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 11:43 #141464
Dionysusnu
Avatar
482 posts
bill_gensheet in post 141463 said:
Does my save misbehave for you ?
Will test and report back

bill_gensheet in post 141463 said:
Was something else going on, such as a timetable edit to upset 5K73 prior to the save ?
On the second train, nothing. On the first train, I had it enter and cause a mexican standoff, so I reversed it and let it enter again 5 minutes later. But I don't think that affected anything, especially seeing as the second train had the same issue, without any re-entering.

bill_gensheet in post 141463 said:
As the trains do work this may not be relevant, but 2V67 is using the default stop at Welwyn GC and although I can see it stops at 155m/221m of platform that is only just enough for a 60m train to join. I would normally put an FX80 stop in for such a join.
Timetable is the 2017 moorgate strike, made by chrisdmadd: https://www.SimSig.co.uk/File/Details/1026

Last edited: 07/09/2021 at 11:48 by Dionysusnu
Reason: None given

Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 11:48 #141465
Dionysusnu
Avatar
482 posts
Interesting. The testing save works correctly. Save attached from after joining.
Note also that while joining, both trains showed in the train list with location: Welwyn P4

Post has attachments. Log in to view them.
Last edited: 07/09/2021 at 11:49 by Dionysusnu
Reason: None given

Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 07/09/2021 at 12:21 #141466
postal
Avatar
4879 posts
Dionysusnu in post 141465 said:
Interesting. The testing save works correctly. Save attached from after joining.
Note also that while joining, both trains showed in the train list with location: Welwyn P4
I may be wrong, but I think that is because the F2 screen picks up its location data from the TT rather than the actual location. This books 2V67-1 to arr P4 and join. 5K73 similarly shows the TT'd platform as P4.

“In life, there is always someone out there, who won’t like you, for whatever reason, don’t let the insecurities in their lives affect yours.” – Rashida Rowe
Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 08/09/2021 at 13:50 #141480
Dionysusnu
Avatar
482 posts
Another train got stuck, attached save from while it's doing the join
Post has attachments. Log in to view them.
Log in to reply
Train not performing "next" step after joining 08/09/2021 at 21:36 #141490
bill_gensheet
Avatar
976 posts
Same problem as before, 5K06 not 'arrived' Welwyn GC yet still in the right TC and managing to join.

No sign of HOW it is coming about given the same train timetables running alone do work fine

Log in to reply